İmambayıldı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanların sapları üzerinde kalacak şekilde tamamen soyun. Önce yanlarından, daha sonra üstlerinden bıçakla ikiye kesin. Bunu yaparken baş ve uç kısımlarını tamamen kesmeyin. Soğanları jülyen doğrayın. Sarımsağı ve maydanozu ince ince kıyın. Biber ve domatesleri minik doğrayın. Zeytinyağı ve su dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız harcı dört tarafından patlıcanların içine doldurun. Tencereye aldığınız patlıcanların üstüne zeytinyağını gezdirin. 2 su bardağı suyu da ekleyip 10 dakika harlı, daha sonra kısık ateşte pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.