Kuru Yemişli Pirinçli Çalı Fasulye
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fasulyenin uçlarını ve kılçıklarını temizleyip uzunlamasına ikiye bölün. Bir tencereye 1 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı ve tuz ekleyip, fasulyeyi yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir çorba kaşığı tereyağını tavaya alıp kızdırın. Üzerine ceviz, fındık ve bademi ekleyip, renkleri dönene kadar kavurun. Ilındıktan sonra irice çekin. Diğer taraftan ayrı bir tencerede pirinci haşlayıp süzün. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip pirinçle karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine fasulyeyi ekleyin. Ceviz, badem ve fındığı ilave ederek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL