Pirinçli Ebegümeci

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ebegümecini, kaynamış suya atıp, 2 dakika haşlayın. Delikli kepçeyle alıp, soğuk suyun içine daldırın ve çıkarın. Suyunu süzün. Yağda, küçük doğranmış soğanı pembeleştirin. Rendelenmiş sarımsakları katıp biraz kavurun. İnce kıydığınız ebegümecini ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Yıkanmış pirinci ilave edin. Ebegümeci kendi suyunu bırakıp çekene dek pişirin. Ardından üzerine suyu ilave edip, 5-6 dakika daha pişirin ve ateşi kapatın. Kapağı kapalı olarak 6-7 dakika demlendirin ve servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.