Rumeli Usulü Zeytinyağlı Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Salamura yaprakları bir gece önceden suda bekletip, fazla tuzunun çıkmasını sağlayın. Bulgur ve pirinci birlikte derin bir kaseye alıp, 2 tatlı kaşığı tuz serpin. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Daha sonra, ince kıyılmış nane, dereotu, maydanoz, taze soğan, salça, zeytinyağının yarısı, ezilmiş beyaz peynir, karabiber ve tuz ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Asma yapraklarının içine hazırladığınız harçtan 1'er tatlı kaşığı koyun ve sigara böreği gibi sarın. Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları tencereye dizin ve üzerine iki buçuk su bardağı su ilave edin. Kalan zeytinyağını sarmaların üzerine gezdirip, suyunu çekene kadar pişirin. Bir kasede kaymağı ezin ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Sarma sıcakken, bu karışımı üzerine gezdirin. Tencerenin kapağı kapalı olarak soğuyana kadar bekletin. Servis tabağına alıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...