Rumeli Usulü Zeytinyağlı Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Salamura yaprakları bir gece önceden suda bekletip, fazla tuzunun çıkmasını sağlayın. Bulgur ve pirinci birlikte derin bir kaseye alıp, 2 tatlı kaşığı tuz serpin. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Daha sonra, ince kıyılmış nane, dereotu, maydanoz, taze soğan, salça, zeytinyağının yarısı, ezilmiş beyaz peynir, karabiber ve tuz ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Asma yapraklarının içine hazırladığınız harçtan 1'er tatlı kaşığı koyun ve sigara böreği gibi sarın. Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları tencereye dizin ve üzerine iki buçuk su bardağı su ilave edin. Kalan zeytinyağını sarmaların üzerine gezdirip, suyunu çekene kadar pişirin. Bir kasede kaymağı ezin ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Sarma sıcakken, bu karışımı üzerine gezdirin. Tencerenin kapağı kapalı olarak soğuyana kadar bekletin. Servis tabağına alıp servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.