Şakşuka
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları alacalı olarak soyun. Dilimleyip, tuzlu suda 15 dakika bekletin ve süzgeçten geçirin. Biber ve havuçları verev biçiminde doğrayın. Patatesleri küp biçiminde doğrayın. Sıvı yağı kızdırın. Sırasıyla patates, havuç, patlıcan ve biberi bu yağda ayrı ayrı kızartın. Yağlarını iyice süzün. Daha sonra servis tabağına alın. Ayrı bir yerde domatesleri rendeleyip tavaya alın. İçine ince kıyılmış sarımsakları, salça, şeker, sirke, tuz ve karabiberi ilave edin. Kızartma yağından da 1 çorba kaşığı koyup, domatesler suyunu biraz çekene kadar pişirin. Hazırladığınız sosu ocaktan alın ve servis tabağındaki sebzelerin üzerine gezdirin. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL