Zeytinyağlı Alabaş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Alabaşları soyun ve irice doğrayın.Yarım limon suyu kattığınız suyun içine koyup, bir kenara alın. Yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve unu bir tencereye koyun. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edip, hafifçe kavurun. Halka doğranmış havucu katın ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Alabaş, toz şeker, limon suyu ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra bir buçuk su bardağı su ekleyin. Önce harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp, kalan yarım çay bardağı zeytinyağını gezdirin. Kıyılmış dereotu ile süsleyip, soğuduktan sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.