Zeytinyağlı Bakla

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Baklayı ayıklayıp, geniş bir kaba alın. Ayrı bir yerde 1 çay bardağı un ve limon suyunu çırpın. Üzerine 3-4 su bardağı soğuk su ilave edip karıştırın. Daha sonra baklaya ekleyin ve 30 dakika dinlendirin. Soğanı küp doğrayıp, zeytinyağında hafif pembeleşene dek soteleyin. Baklanın suyunu süzüp, soğanın üzerine ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, 1 tatlı kaşığı un serpiştirin. 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte, karıştırmadan ve tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.Yemek pişince üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin. Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika dinlendirip, sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.