Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra altını kapatın ve üzerine 1 su bardağı soğuk su katıp kapağını kapatın (bu işlem barbunyanın gazını giderecektir). 2 Bir başka tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine halka doğranmış havucu koyun. Birkaç dakika sonra salçayı ekleyin ve karıştırarak kavurun. Tencereye suyu süzülmüş barbunya, şeker, kıyılmış sarımsak, 1 adet bütün sivri biber ve tuz katın. Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ve yüksek ateşteki ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alın. Azalırsa su ekleyerek (piştiğinde üzerinde 2 parmak su kalmalı) barbunya yumuşayana kadar pişirin. Soğuk ya da ılık olarak servis yapın.