Zeytinyağlı Barbunya

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra altını kapatın ve üzerine 1 su bardağı soğuk su katıp kapağını kapatın (bu işlem barbunyanın gazını giderecektir). 2 Bir başka tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine halka doğranmış havucu koyun. Birkaç dakika sonra salçayı ekleyin ve karıştırarak kavurun. Tencereye suyu süzülmüş barbunya, şeker, kıyılmış sarımsak, 1 adet bütün sivri biber ve tuz katın. Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ve yüksek ateşteki ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alın. Azalırsa su ekleyerek (piştiğinde üzerinde 2 parmak su kalmalı) barbunya yumuşayana kadar pişirin. Soğuk ya da ılık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.