Zeytinyağlı Dolma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencereye zeytinyağını, yemeklik doğranmış soğanları ve dolmalık fıstıkları alın. Fıstıkların rengi pembeleşene kadar kavurun. Toz şeker ve tuzu ilave edin. Tenceredeki karışıma yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak salça, ince kıyılmış maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın. Kuş üzümünü sıcak suda 10 dakika bekleterek şişmesini sağlayın. Kuş üzümü, dolma baharı, karabiber ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Harcın soğuması için tencereyi bir kenara alın ve 2 saat dinlendirin. içlerini oyduğunuz havuç ve domateslerin içini dolma harcı ile doldurun ve tencereye dizin. 2 su bardağı su ve zeytinyağı gezdirip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatın. Dolmalar ılındıktan sonra servis tabağına alın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra, soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.