Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kap içine 1 litre kadar su doldurun. 1 adet limonu sıkıp, üç kaşık un ilave ederek unlu su yapın. Enginarların yapraklarını soyup, içteki tüylü kısmı bir kaşık yardımıyla temizleyin. İkiye bölüp, kararmamaları için, hazırladığınız limonlu unlu suyun içine atın. Yayvan bir tencereye, doğradığınız soğanları ve ince kıyılmış yarım demet dereotunu ekleyip hafif çevirin. Üzerine sudan çıkardığınız enginarları kapatın. 1.5 çay kaşığı tuz ve 2 adet kesme şekerle, 1 adet limonun suyunu ilave edin. Üzerine 1.5 su bardağı su koyup, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerini kalan dereotuyla süsleyip servis yapın

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.