Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kurutulmuş patlıcanları bir tencereye alıp kaynar suda yumuşayana dek haşlayın. Süzüp kenaraalın. Diğer taraftan zeytinyağını bir tencereye alıp dolmalık fıstığı rengi dönene dek kavurun. Üzerine piyazlıkdoğranmış soğanı ilave edin. Soğan pembeleşince yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinç beyazlaşınca 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Kuşüzümü, toz şeker, tuz ve karabiber katın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış soğan, maydanoz, dereotu ve nane katın. 2 Harcı patlıcanlara paylaştırın. Domatesi dilimleyip dolmalara kapak yapın. Daha sonra bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL