Kurutulmuş patlıcanları bir tencereye alıp kaynar suda yumuşayana dek haşlayın. Süzüp kenara
alın. Diğer taraftan zeytinyağını bir tencereye alıp dolmalık fıstığı rengi dönene dek kavurun. Üzerine piyazlık
doğranmış soğanı ilave edin. Soğan pembeleşince yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinç beyazlaşınca 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Kuşüzümü, toz şeker, tuz ve karabiber katın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış soğan, maydanoz, dereotu ve nane katın. 2 Harcı patlıcanlara paylaştırın. Domatesi dilimleyip dolmalara kapak yapın. Daha sonra bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.