Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kurutulmuş patlıcanları bir tencereye alıp kaynar suda yumuşayana dek haşlayın. Süzüp kenara
    alın. Diğer taraftan zeytinyağını bir tencereye alıp dolmalık fıstığı rengi dönene dek kavurun. Üzerine piyazlık
    doğranmış soğanı ilave edin. Soğan pembeleşince yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinç beyazlaşınca 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Kuşüzümü, toz şeker, tuz ve karabiber katın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış soğan, maydanoz, dereotu ve nane katın. 2 Harcı patlıcanlara paylaştırın. Domatesi dilimleyip dolmalara kapak yapın. Daha sonra bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.