Zeytinyağlı Ispanak Kökü

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ispanak köklerinin tepe kısımlarını ayırmadan (+) şeklinde kesin. Bol suyun içinde 10 dakika dinlendirin. 3-4 kez sudan geçirip, süzün. 10 su bardağı suyu tencereye alıp, kaynatın. Ispanak köklerini kaynar suda 5 dakika haşlayın. Bir-iki kez soğuk sudan geçirip, süzün. Başka bir tencerenin içine ıspanak köklerinin, kök kısımları ortaya gelecek şekilde dizin. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri küp doğrayıp kenara alın. Ayrı bir yerde zeytinyağını kızdırın. Yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarımsağı ilave edip, pembeleşene dek soteleyin. Domates, kesme şeker ve tuzu ekleyin. Karıştırarak 3 dakika pişirin. Yarım su bardağı su ilave edin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın. Hazırladığınız harcı tenceredeki ıspanak köklerinin üzerine gezdirin. Az miktarda su ekleyip, bir taşım kaynatın. Tencerenin ağzını yağlı kağıtla kaplayıp, kapağını kapatın. Kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, kapağını açmadan soğumaya bırakın. Soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.