Favalı Enginar
Zeytinyağlıların gözdesi enginarın türlü tarifleri var. Favalı Enginar tarifi de Sofra'da.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Fava için kuru baklayı bir gece öncesinden ıslatın ve ertesi gün suyunu süzüp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Dörde bölünmüş soğan, kıyılmış sarımsak, zeytinyağı, toz şeker ve tuz ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve sıcakken mutfak robotuyla ezip ılınmasını sağlayın.
-
2
Havucu ince, uzun şeritler halinde doğrayıp haşlayın. Suyunu süzün ve küçük cam kapların içine birkaç tanesini çapraz olacak şekilde koyun. Üzerine ılık favayı paylaştırın ve kalıpları buzdolabında donmaları için 1 gece bekletin.
-
3
Enginarları geniş bir tencereye alın. Zeytinyağı, temizlenmiş arpacık soğan, sarımsak, limon suyu, un, toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirip soğumaya bırakın.
-
4
Enginarları tabağa alın ve üzerine kalıptaki favaları ters çevirip çıkarın. Dolmalık fıstık ve dereotu ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri