Soğanları kıyıp, yarım su bardağı zeytinyağında, pembeleşene dek kavurun. Yıkanmış pirince su ekleyip ocağa oturtun. Pirinç biraz yenilecek kıvama gelene dek pişirip sotelenen soğana ekleyin. Tuz, karabiber, maydanoz, nane ve dereotunu ilave edip, harmanlayın. Dolmalık fıstık ve kuru üzümü ekleyin.
Geniş tabanlı bir tencerenin dibini domates dilimleriyle kaplayın. Kabak çiçeklerinin tozunu almak için ılık suya batırıp çıkarın. İçlerini hazırladığınız harç ile doldurup, tencereye yerleştirin. Üzerine kalan yarım su bardağı zeytinyağını gezdirin. Ocağa oturtup, 10 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.