Kerevizli Mantar Dolması
Kereviz ve mantarın birleşimi hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı bir öğün oluşturuyor. Kerevizli Mantar Dolması tarifini mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kereviz, havuç ve soğanı temizledikten sonra küçük küpler halinde doğrayın. Mantarların saplarını koparın. Yıkayın ve kararmalarını önlemek için limonlu suya atın. Saplarını ince kıyın.
-
2
Tereyağını bir tavaya alıp kızdırın. Üzerine kereviz, havuç, soğan ve kıyılmış mantar saplarını ilave edin. 5 dakika sote edip, kıyılmış jambon, sarımsak, kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın.
-
3
Mantarların dışına bir fırça ile ayçiçek yağı sürüp, fırın tepsisine yerleştirin. İçlerine sebzeli harç doldurun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sos için yoğurt ve mayonezi birlikte çırpın. Üzerine toz kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin. Kerevizli mantar dolmasıyla birlikte servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri