Taze Baklalı Enginar

Ege ve Akdeniz iklimlerinde yetişen enginar, mart ve temmuz aylarında sevenleriyle buluşuyor. Yetiştiği topraklarda organik madde biriktirerek verimliliği de artıran bu çiçek, hem beslenme için harika bir ürün, hem de çevresel ve ekonomik açıdan da çok verimli bir bitki.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını ilave edin ve soğanı ilave edip kavurun.

  • 2

    Geniş bir kabın içine su doldurun. Unu ve limon suyunu içine ekleyip karıştırın. Baklaları bu suyun içine aktarın. Böylece baklalar kararmayacaktır.

  • 3

    Soğan kavrulduktan sonra üzerine dörde böldüğünüz enginarları ve baklaları ekleyin. Şeker, tuz ve sıcak suyu da ekleyip yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.