Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla

lezzetli ve sağlıklı tarifiyle sizler için hazırladığımız zeytinyağlı bakla tarifimiz

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Baklaları ayıklayın ve kararmaması için yarım limon suyu eklenmiş su dolu kaba alın. Daha sonra yıkayıp, düdüklü tencereye koyun. Üzerine küp doğranmış soğan ve orta kalınlıkta doğranmış taze soğanı ekleyin.
  • 2
    Un, toz şeker ve tuz ilave edin. Zeytinyağı ve suyu ekleyin. Düdüklü tencerede önce orta harlı ateşte düdük ötene kadar, daha sonra düdüğü kapatarak kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. İnce kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...