Zeytinyağının hafif dokunuşuyla tazecik baklanın buluştuğu bu lezzetli tarif, hem sağlıklı hem de pratik bir seçenek sunarak sofralarınızı renklendiriyor. Baharın tadını çıkarın!
Baklayı yıkayıp 2-3 cm boyunda doğrayın. Kararmasını önlemek için un ve yarım limon suyu katılmış suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanı tencereye alın. Üzerine suda beklettikten sonra süzdüğünüz bakla, zeytinyağı, yarım limon suyu, dereotu, taze nane, kuru nane, şeker ve tuz ilave edin.
Arada bir karıştırarak 10 dakika soteleyin. Tencereye baklanın üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Dereotu serperek sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.