Zeytinyağlı yemekler Türk sofralarında her zaman yerini bulmuştur. Peki lezzetli mi lezzetli Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki tarifini denemeye ne dersiniz? İşte Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki tarifi...
Patlıcanları alacalı soyarak, kuşbaşı doğrayın. Kararmamaları için, bir kap içinde bol tuzlu suda 15 dakika bekletin. Ardından yıkayın ve süzgeçten geçirin. Derin bir tavada ayçiçek yağı kızdırıp, patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine koyup, fazla yağını alın.
Ayrı bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın. Küçük doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin, karıştırarak kavurun. Biberleri ve domatesi koyarak, tuz ile şekeri ekleyin. 3 dakika çevirdikten sonra pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu koyup, orta ateşte 15 dakika pişirin.
Kızarttığınız patlıcanları ateşe dayanıklı ve kenarlı bir tepsiye yayın. Üzerine pirinçli harcı yayın. Kalan 1 su bardağı sıcak suyu da ekleyin. Tepsiyi yağlı kağıt veya alüminyum folyo ile kapatarak, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Fırından alıp soğuttuğunuz pilakinin üzerine, servis öncesi yarım demet ince kıyılmış maydanoz serpin. Yoğurt eşliğinde servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.