Zeytinyağlı Portakallı Alabaş

Zeytinyağlı Portakallı Alabaş: Portakalın ferahlatıcı aroması ve zeytinyağının doğal lezzetiyle hazırlanan bu hafif tarif, sağlıklı sofraların vazgeçilmezi! Alabaşın eşsiz tadını keşfedin, mutfağınıza renk katın.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Alabaşın kabuğunu soyun. Büyük küpler halinde kesin. Derin bir kabın içine limon suyunu koyun. Doğradığınız alabaşı içine aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin.
  • 2
    Derin bir tencereyi orta ateşli ocağın üzerine koyun. Tencere ısınınca yarım çay bardağı zeytinyağını ekleyin. Üzerine sırasıyla 1'er dakika arayla soyulmuş arpacık soğanı, halka dilimlenmiş havuç ve suyunu süzdüğünüz alabaşı aktarın. Sık sık karıştırarak kavurun.
  • 3
    Portakal suyu ve sıcak suyu sebzelerin üzerine ilave edin. Kuş üzümünü serpiştirin. Tuzu ekleyin. Yüksek ateşte pişirmeye başlayın. Kaynadıktan sonra
    kısık ateşte yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. 20-25 dakika sonra ocaktan alın.
  • 4
    Kalan yarım çay bardağı zeytinyağını üzerine gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın ve ocaktan alın.
  • 5
    Üzerine kıyılmış dereotu serpin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.