Biftekli Milföy Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bifteği yapışmaz yüzeyli bir tavada veya ızgarada önlü arkalı pişirin. Sivri biberi halka, kabuğu soyulmuş domatesi küp şeklinde doğrayın. Sıvı yağı bir tavaya alıp sivri biber ve domatesi suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış dereotunu ilave edin. 1-2 defa çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Tuz ve karabiber ekleyin. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin ve hafifçe yumuşadıktan sonra elinizle biraz açın. Ortasına bifteği yerleştirin. Üzerine domatesli harçtan koyun ve istediğiniz şekli verin. Diğer milföy hamurlarını da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...