Bulgurlu ve Haşhaşlı Gözleme
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bulguru yıkayıp, bir kaba alın. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip, ağzını bir kapakla kapatın ve şişmesi için 10 dakika bekletin. İçine haşhaş, ceviz ve zeytinyağını katıp karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin ve dörde bölün. Her parçanın üzerine haşhaşlı karışımdan 1-2 çorba kaşığı yayın. Yufkayı bohça şeklinde kapatın.Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Gözlemeleri yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL