Fincan Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufkaları toplam 12 parça olacak şekilde dört eşit parçaya bölün. Bir kasenin içinde, 4 çorba kaşığı eritilmiş margarini 2 adet yumurta ile iyice çırpın. Ayrı bir kapta 1 çorba kaşığı margarinle ince kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Üzerine kıyılmış et parçalarını ilave edip, tuz ve karabiberini ayarlayın. Bu şekilde 3-4 dakika daha hafif ateşte pişirin. Ateşten indirir indirmez üzerine ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Kesilmiş yufkalardan bir parçayı, bir fincan üzerine koyarak ortasını fincanın dibine doğru çukurlaştırın. 1 çorba kaşığı yağlı yumurta karışımından sürün. İçine 1 çorba kaşığı etli harçtan koyun. Kenardan sarkan kısımları üzerine kapatın. Yufkalı fincanı yağlanmış fırın tepsisine ters çevirerek, yufkayı fincandan ayırın. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Üzerlerine kalan 1 adet yumurtanın sarısını sürüp çörek otunu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğumadan servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL