Hamsili Pizza

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakın. İçi için, hamsilerin kılçıklarını çıkarıp yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Kendi suyunda 5 dakika pişirin. Üzerine ceviz, tuz ve karabiber ekleyin. Ocaktan alıp maydanoz ve dereotu ilave edin. Diğer taraftan süt ve salçayı karıştırıp kenara alın. Dinlenen hamuru un serpilmiş düz bir zemine koyun. Elinizle 30-35 cm çapında açın. Kenarlarını hafifçe yükseltip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine salçalı karışımı sürün. Balıklı harcı hamurun üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...