Kıymalı Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, su, sıvı yağ ve yumurtayı derin bir kapta çırpın. 1 adet yufkayı düz bir zemine yayın ve üzerine sütlü karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine serip, tekrar karışımdan sürün ve üçüncü yufkayı serin. Kalan karışımı üzerine sürüp, yufkayı dörde bölün. İçi için, sıvı yağı bir tavaya alın ve kıyılmış soğanla dolmalık fıstığı ilave edip, kavurun. Kıymayı katın ve kısık ateşte 2 dakika daha kavurmaya devam edin. Küp doğranmş biber, salça, kabukları soyulup küp doğranmış domates, limon suyu, kesme şeker ve tuz ilave edin. Tüm malzemeyi 2-3 dakika daha kavurup, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Dörde böldüğünüz yufkanın 1 adedinin geniş kısmına kıymalı iç harçtan koyun ve sigara böreği sarar gibi sarın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve bir tepsiye alın. 1 gece derin dondurucuda bekletin ve ertesi gün yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL