Mayalı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle içi için peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Sonra hamur için mayayı ılık süt ile karıştırıp kabartın. Yumurtalardan birinin sarısını üzerlerine sürmek için kenara ayırın. Yumurtanın akı ve diğer yumurtalarla birlikte, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Unu ilave edip yoğurun. Kabarmasını beklemeden hamuru 10 eşit bezeye ayırın. Unlanmış düz bir zeminde hamuru açabildiğiniz kadar ince açın. Üzerine sıvı yağ gezdirip fırçayla yayın. Yufkanın bir kenarını ortaya gelecek şekilde katlayın ve düz kenarına iç malzemeden 3-4 çorba kaşığı yayın. Kenarları 2 parmak kalınlığında katlayıp rulo şeklinde sarın. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Hamurun kabarması için 1 saat kadar oda sıcaklığında bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...