Paskalya Çöreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir tencereye sütü alın. İçine yaş mayayı ekleyerek, eritin. Eriyen mayanın üzerine 2 su bardağı unu ekleyin ve karıştırın. Kabın üzerine bir kapak kapatın. Sıcak bir yerde 10 dakika mayalanmaya bırakın. Başka bir kapta toz şekeri, yumurtalarla köpük haline gelene dek çırpın. Küçük bir tencerede margarini eritin. Soğumaya bırakın. Kalan unu hamur yoğuracağınız kaba alın. Üzerine mayalanmaya bıraktığınız unlu karışımı, şeker ve yumurta karışımını, erimiş margarini, mahlepli ve kabukları temizlenmiş, toz haline getirilmiş kakuleleri ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Hafif yapışkan hamuru iyice yoğurduktan sonra sıcak bir yerde tekrar mayalanana dek bekletin. Mayalanıp kabaran hamuru 6 eşit parçaya ayırın. Her parçayı elinizde yuvarlayarak, uzatın. Sonra 3 adet hamuru saç örgüsü şeklinde örün. Kalan hamurları da aynı şekilde örün. Üzerine yumurta sarısı sürün. İnce kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...