Pastane poğaçasi tarifi: Pastane poğaçası nasıl yapılır?

Poğaça şüphesiz ki sabahları kahvaltılarda çayın yanına en güzel giden yiyeceklerden biridir. Pastanelerden aldıklarımızın aynılarını evine yapmak ve sevdikleriyle paylaşmak isteyenler, Pastane poğaçasi tarifi nedir ve nasıl yapılır? sorularının yanıtlarını arıyor. Peki, Pastane poğaçasi tarifi nedir ve nasıl yapılır? İşte detaylar...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sabah kahvaltısında ve öğün aralarında atıştırma ihtiyacı duyduğumuzda çoğu zaman poğaça yeriz. Özellikle pastaneden aldıklarımızın lezzeti ve tadına hayran oluruz. Aynısını evinde yapmak isteyenler, Pastane poğaçasi tarifi nedir ve nasıl yapılır? sorularıyla arama motoralrında yoğun olarak araştırmalar yapıyor. Peki Pastane poğaçasi tarifi nedir ve nasıl yapılır? İşte detaylar...

    Malzemeler

    • 1 paket oda ısısında margarin (250g)
    • 1 yemek kaşığı maya
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yumurta(bir sarı üstüne)
    • 2 çorba kaşığı şeker(şekerli tadı severseniz 2 çorba kaşığı daha ilave edin)
    • Un (yaklaşık 5,5 su bardağı)
    İç kısmı için
    • Peynir

    Hazırlanışı

    Ilık sütte maya ve şekeri karıştırıp kabartın.Bir kaba margarin,tuz,sıvıyağ,yumurta ve sütlü mayayı ekleyin.Unu da azar azar ekleyin ve oldukça yumuşak bir hamur yapın.Ceviz büyüklüğünde hamur yapın ve içine peyniri koyun.Yağlanmış tepsiye dizin.Üstüne yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...