Patlıcanlı Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Su ve 1 çimdik tuz ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı servis tabağı büyüklüğünde açın. Açılan hamurların üzerini eritilmiş tereyağı ile bolca yağlayın. Bir bıçak yardımıyla hamurun kenarlarından ortaya doğru sigara böreğindeki gibi üçgen olacak şekilde 8 yerinden çizik atın. Bu üçgen kısımları hamurun ortasına doğru katlayın. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Üzerlerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin. Patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve bir çatalla ezin. Rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız hamurları unlu bir zeminde tekrar servis tabağı büyüklüğünde açın. Önce birinci hamuru orta büyüklükte yağlanmış fırın kabının içine yayın. Üzerine patlıcanlı harcı boşaltın ve ikinci hamuru yayın. Yumurta sarısı ve eritilmiş tereyağını karıştırıp üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcakken dilimleyerek
    servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...