Peynirli Pazılı Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanı kıyıp, sıvı yağda pembeleşene dek kavurun. Üzerine, kıyılmış pazı, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip, 1-2 dakika kavurun. Ocaktan alıp peyniri ekleyin. Yufkayı tezgaha yayıp dört parmak kalınlığında uzunlamasına şeritler kesin. Kenarlarına harcı pay edip, muska şeklinde sarın. Çırpılmış yumurta sarısı ve çörek otunu karıştırıp üzerine sürün ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL