Pırasalı Kolay Arnavut Böreği
Arnavut böreği meraklılarına pratik ve lezzetli alternatifi ile Pırasalı Kolay Arnavut Böreği tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pırasaları ince dilimleyip, ayçiçek yağda yumuşayana dek kavuralım. Pırasaları ateşten alıp, iyice soğutalım. İçine süzme yoğurt, tuz ve kırmızı pul biber ekleyip, karıştıralım.
-
2
Ayrı bir kapta 3/4 su bardağı ayçiçek yağı, bir buçuk bardak suyu ve yumurtaları iyice çırpalım. 3 adet yufkayı aralarına bu harcı sürerek üst üste buruşturarak serelim. Üzerine pırasalı harcı yayalım.
-
3
Kalan yufkaları, aralarına ve üzerine yumurtalı harcı sürerek, üst üste buruşturarak serelim. Yufkaları kare dilimler halinde keselim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirelim.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL