Pırasalı Kolay Arnavut Böreği

Arnavut böreği meraklılarına pratik ve lezzetli alternatifi ile Pırasalı Kolay Arnavut Böreği tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pırasaları ince dilimleyip, ayçiçek yağda yumuşayana dek kavuralım. Pırasaları ateşten alıp, iyice soğutalım. İçine süzme yoğurt, tuz ve kırmızı pul biber ekleyip, karıştıralım.

  • 2

    Ayrı bir kapta 3/4 su bardağı ayçiçek yağı, bir buçuk bardak suyu ve yumurtaları iyice çırpalım. 3 adet yufkayı aralarına bu harcı sürerek üst üste buruşturarak serelim. Üzerine pırasalı harcı yayalım.

  • 3

    Kalan yufkaları, aralarına ve üzerine yumurtalı harcı sürerek, üst üste buruşturarak serelim. Yufkaları kare dilimler halinde keselim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirelim.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...