Pırasalı Nokul

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur malzemesini yoğurup yarım saat mayalanmaya bırakın. Bu arada pırasaları boylamasına dörde bölüp, incecik doğrayın. Bir avuç kadarını soğan gibi sıvı yağda kavurun. Kalan pırasalarla birlikte diğer malzemeleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, 30 cm çapında açın. Sıvı yağ ile yağlayın. Pırasalı malzemeyi üzerine yayıp, ortadan ikiye bölün. Rulo biçiminde katlayıp, kendi etrafına dolayın. Ya da dilerseniz açılan hamurları hiç kesmeden, bir kenarına pırasalı harcı yayın ve diğer kenarını üzerine kapatarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...