Sonbahar Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir adet soğanı yemeklik doğrayıp, 1/3 su bardağı sıvı yağda hafif soteleyin. Üzerine kıyma ekleyip, sotelemeye devam edin. Tuz, karabiber, dilimlenmiş mantar ilave edip, 2 dakika sonra ocağın altını kapatın. Ayrı bir yerde bir adet soğanı yemeklik doğrayın. Patatesleri küçük küp şeklinde kesin. Soğanı 1/3 su bardağı sıvı yağda hafif soteleyin. Üzerine patates, tuz ve karabiber ilave edip 1-2 dakika sonra ocaktan alın. Havuçları rendeleyin. Kalan 1 adet soğanı yemeklik doğrayın. Ayrı bir yerde, soğanı kalan 1/3 su bardağı sıvı yağda soteleyin. Havucu ekleyip 2 dakika sonra ocaktan alın. İçi için sıvı yağ ve sütü iyice çırpın. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Üzerine sütlü karışımından sürüp, kıymalı harcı yayın. İkinci yufkayı birinci yufkanın üzerine yerleştirip, sütlü karışımdan sürün ve patatesli harcı yayın. Son yufkayı da aynı şekilde yerleştirip, sütlü karışımdan sürün. Havuçlu harcı yayıp, rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış
200 derece fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL