Armutlu Clafoutis Tarifi
Armutlu clafoutis tarifini daha önce hiç duydunuz mu? Çok az malzeme ile leziz bir lezzet çıkarmak istiyorsanız armutlu clafoutis nasıl yapılır hemen okuyun.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını işlemden yarım saat önce oda sıcaklığına alın. Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Büyük bir kaseye yumurtaları kırın. İçine 6 çorba kaşığı toz şeker ilave edin. Mikserle 2 dakika çırpın. Unu, kremayı ve sütü katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Yuvarlak fırın kabının hem kenarlarını hem de dibini tereyağı ile yağlayın. Üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker serpin. Kabı sallayarak hem tabanın hem de kenarların eşit miktarda şekere bulanması sağlayın. Armutları soyup, uzunlamasına dörde bölün. Her bir armudu da uzunlamasına 4 ince dilim şeklinde kesin. Yağladığınız kabın içine armut dilimlerini dizin. Yumurtalı- remalı karışımı üzerine dökün. Fırının üst kısmında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek tabaklara paylaştırın. Pudra şekeri serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri