Çikolata Sosunda Puf

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağı, su ve tuzu bir tencereye alıp, kaynatın. Unu ilave edip, hızla karıştırarak karışıma yedirin. Birkaç dakika daha karıştırarak hamurun pişmesini sağlayın. Tencereyi ocaktan alın ve hafif ılınınca yumurtaları teker teker ekleyip, çırpma teli ile çırparak yedirin. Oldukça yumuşak bir hamur elde edin. Karışımdan çorba kaşığıyla küçük parçalar alıp, kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağını aldıktan sonra toz şekere bulayın. Çikolata sos için toz şeker, nişasta ve kakaoyu bir tencerede karıştırın. Soğuk suyu ilave edip, pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve sıcak suyu katın. Pürüzsüz bir hal alana kadar çırpıcı ile çırpın. Servis tabağına önce çikolata sosu yerleştirin ve üzerine kızarmış hamurları koyarak, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...