Çikolatalı Mandalina Tarifi
Çikolatanın mandalina ile karışımı sizlerin damaklarında müthiş bir tat bırakacak. Soğuk servis edilip yenilen çikolatalı mandalina, sofralarınızı renklendirecek... Çikolatalı mandalina nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Mandalinaları kabuklarını soymadan bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alın. Her seferinde suyunu değiştirerek bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Daha sonra mandalinaların suyunu süzüp bir tencereye alın. Toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ilave edip ocağa oturtun. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Mandalinaları şerbetten çıkarıp ılınmaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip mandalinaları batırın. Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL