Çilekli Çikolatalı Hamur

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamuru hazırlamak için; un, yumurta sarısı, toz şeker, tereyağı ve tuzu bir kaba alıp elinizle hızlı bir şekilde yoğurun. En son suyu ekleyip hamuru hemen toparlayın. Buzdolabında 30 dakika bekletip, unlanmış tezgahta açın. Pasta tabağı büyüklüğünde kesin. Muz ve çilekleri ince ince dilimleyip hamurların ortalarına koyun. Hamurların kenarlarını ortası biraz açık kalacak şekilde toplayın. Artan hamurları toplayıp yeniden açın. İnce şeritler halinde kesip, hamurların üzerine çapraz olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...