Karamelli Kabak Tatlısı Tarifi
Herkesin seveceği karamelli kabak tatlısı nasıl yapılır? Leziz tadıyla karamelli kabak tatlısı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabağı soyup, yeşil kısımlarını ve çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Kabağı tencereye alın. Üzerine toz şeker gezdirin. Tencerenin kapağını kapayıp kısık ateşte pişirin. Kabak msaldığı suyu çekip yumuşayınca ocaktan alın, servis tabağına boşaltın. Bu arada karamel için şekeri tavaya alın. Kısık ateş üzerinde ara sıra karıştırarak şekeri eritin. Şeker tamamen eridiğinde ocaktan alın. Karıştırarak suyu ekleyin. Tencereyi tekrar ocağa oturtun. Katılaşan karameli çözülene kadar kısık ateşte tutun. Kremayı ekleyip, 1-2 dakika pişirin. Ocaktan alıp, ılındığında kabağın üzerine gezdirin. Cevizle süsleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL