Kayısılı Dondurma Tarifi

Evde kendiniz dondurma yapabilirsiniz. Dışarıdan alacağınız katkı maddeli dondurmalar yerine kayısılı dondurma tarifi le kendi ellerinizle daha sağıklı dondurmalar yapabilirsiniz. Kayısılı dondurma nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kayısı ve çilekleri ayrı ayrı blenderden geçirip püre haline getirin. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın. Yoğurt, toz şeker ve vanilya ekleyip karıştırın. Krem şantili karışımın yarısını kayısı püresine, kalanını çilek püresine ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını bir tutam tuzla çırparak kar haline getirin ve yarısını kayısı püresine, kalanını çilek püresine ekleyin. Çorba kaşığı ile fazla karıştırmadan harmanlayın. Cupcake veya dondurma kalıplarına yarı yarıya kayısılı ve çilekli karışımı pay edin. Ortalarına çubuk yerleştirip, derin dondurucuda donana dek dinlendirin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...