Kestane Şekerli Yılbaşı Pudingi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kestane şekerini, iri çekilmiş badem ve ceviz, kuru üzüm ve doğranmış kuru kayısı, portakal kabukları ve limon kabuklarıyla beraber harmanlayın. Puding kalıbını iyice yağlayın.Kestaneli karışımın yarısını kalıbın dibine yayın. Diğer tarafta margarin ve esmer şekeri çırpın. Çırpılmış yumurtaları ekleyin. 1-2 dakika daha çırpıp, kekunu ve kek kırıntılarını ekleyin. İyice karıştırın. Tarçını ve kalan kestaneli karışımı ilave edip kalıba boşaltın. Üzerini yağlı kağıtla örtün. Ağzını iple bağlayın. İçi su dolu bir kabın içinde fırına verin. 1.5-2 saat kadar, 180 derece fırında pişirin. Su çok azalırsa, kaba su ilave edin. Kürdan veya kuru bıçakla pişip pişmediğini kontrol edin. Dilerseniz dondurmayla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL