Meyveli Su Muhallebisi Kup
İftar sonrası için hafif, lezzetli ve pratik bir tatlı tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1. Bir sos tenceresine, Pakmaya Buğday Nişastası, su, süt ve Pakmaya Pudra Şekeri'ni aktarın.2. Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladığında gülsuyunu da ilave edip, 3 dakika daha pişirmeye devam edin.3. Servis için cam kup bardaklarına, yarısını geçmeyecek şekilde paylaştırın.4. Orman meyvelerini blenderda çekerek suyu ile birlikte hazırlayın.5. Paketteki tarife uygun olarak, bir çırpma kabına 1 su bardağı soğuk sütü koyun, toz krem şanti ekleyerek mikser ile önce düşük sonra hızlı devirde 3 dakika çırparak hazırlayın.6. Soğumakta olan muhallebinin üzerine meyve ve Pakmaya Krem Şanti karışımını ekleyin.7. Üstüne badem kırıklarını serpiştirin ve soğuması için buzdolabında 2-3 saat bekletin.8. Kupların kenarından muhallebinin etrafına gülsuyu gezdirip, üzerlerine Pakmaya Pudra Şekeri eleyerek soğuk servis edin.Afiyet olsun ..
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL