Meyveli Tartöletler

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Margarini karıştırma kabımıza alalım. İçine şekerlerimizi ilave ederek, krema kıvamına gelene kadar mikser yardımıyla karıştıralım. Yumurtalarımızı ekleyelim ve yarım dakika daha mikser ile karıştıralım. en son unu ekleyip, elimizle yoğuralım. Hazırladığımız hamuru, mümkünse bir gün için buzdolabında dinlendirelim. Hamuru çok da kalın olmamak üzere merdane ile açalım ve uygun ölçülerde keserek, hafifçe yağlanmış tartölet kalıplarımıza bastırarak düzgünce yayalım. Kenarlarından fazlalıklarını alalım. Kalıplara serdiğimiz hamuru bir çatal yardımıyla birkaç yerinden delelim. Bu işlem, hamurların pişerken kabarmasına engel olacak ve düzgün çanaklar elde etmemizi sağlayacaktır. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında, kaseciklerimizi yaklaşık 20 dakika, altın rengi oluncaya kadar fırınlayalım. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkaralım. Tartöletler istediğinizden fazla ise, buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayarak, her an kullanıma hazır bekletebilirsiniz.

    Süt Kreması için:

    Toz şekerin yarısını yumurtalarla karıştırıp, kalan toz şekeri süte (çok azınıayırıp) ilave ederek orta ateşte pişirelim. Yumurtalı karışıma, ılık haldeyken biraz süt ilave ederek, un ekleyelim. Unlu karışımı şekerli süte ekleyerek, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Un kokusu kalmayınca (kaynama noktasında), ocağı kapatıp, tereyağı katalım. Kremayı çırpma teli ile karıştırarak, oda ısısına gelene kadar soğutalım. Ilınınca vanilya ekleyip, soğutma işlemini tamamlayalım. 1 paket jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Şimdi bütün bu yaptıklarımızı birleştirelim. Kremayı sıkma torbamıza alıp, kaseciklerimize 2 çorba kaşığı kadar sıkalım. Üzerlerini kremayı kapatacak kadar meyvelerle süsleyelim ve son olarak da bir mutfak fırçası ile jölemizi sürelim. Donması için bekleyip, servis yapalım.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...