Narlı Jöle
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Narı taneleyin. 5 çay bardağı sıcak suya 2 paket çilekli jöleyi ilave edip karıştırın. Üzerine 5 çay bardağı soğuk su ekleyin. 4 adet kase ya da bardağı soğuk suyla ıslatın. Yarılarına dek jöle koyun. Üzerine nar tanelerinin yarısını paylaştırın ve buzdolabında 15 dakika bekletin. Kalan jöleye yoğurt ilave edip çırpın (arzunuza göre yoğurdu ilave etmeden içine toz şeker de katabilirsiniz). Buzdolabına koyduğunuz jöleler katılaşmaya başlayınca üzerlerine yoğurtlu jöleyi pay edin. Kalan narı paylaştırın. Yeniden buzdolabına koyup 1-2 saat daha bekletin. Ters çevirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL