Sadrazam Sarması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Krep için süt, un, yumurta, sıvı yağ ve tuzu iyice çırpın. Tavayı yağlayın ve bir kepçe dolusu hamuru tavaya dökün. Önlü arkalı pişirin. Kreplerin hepsini bu şekilde hazırlayın. Ayrı bir tencerede süt, un, vanilya, toz şeker, yumurta sarısı ve margarini iyice çırpın. Koyulaşana dek kısık ateşte pişirin. İçine tuzsuz beyaz peynir, küçük doğranmış incir, fındık, muz ve kuru üzümü ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kreplerin içine bu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Krepleri sardıktan sonra 2-3 parmak kalınlığında kesin. Servis tabağına çikolata sosu döküp krepleri üzerine dizin. Kreplerin de üzerine çikolata sosu gezdirin. 2 saat dinlendirin. Antep fıstığı serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL