Üzümlü Jöle
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ŞEKER ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yaprak jelatinleri soğuk suda bekletip yumuşatın. Jelatinleri kaynamış şekerli suya gıda boyasıyla birlikte ekleyip karıştırın. Karışım soğuduktan sonra 4 adet kupun 1/4'ünü doldurun. Buzlukta dondurduktan sonra bir sıra yeşil üzüm dizin. Üzümlerin üzerini geçecek kadar jelatinli karışımdan ekleyip tekrar dondurun. Aynı işlemi kuplar dolana kadar tekrar edin. Kupları buzdolabında 12 saat bekletip ters çevirerek, soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL