Çatal Aşı Çorbası Tarifi
Çatal Aşı Çorbası, Çorum ve çevre ilçelerde yapılır. Yanında turşu ve yeşil soğanla servis edilir. Çatal aşı çorbası nasıl hazırlanır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını bir tencereye alıp, eritin. Kıyılmış soğanı ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Nane, toz kırmızıbiber ve 3 su bardağı su ilave edip, kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış mercimeği katın. 20 dakika kaynadıktan sonra 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Yarmayı bir gece öncesinden suda bekletin ve ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. Çorbaya ilave edin ve 20 dakika kaynatın. En son tuzunu kattıktan sonra 10 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Üzeri için tereyağında pul biberi kızdırın ve çorbaya gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL