Dul Avrat Çorbası Tarifi

Adana'mızın en eski yemeklerindendir dul avrat çorbası. Dul avrat çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mercimeği, üzerini geçecek kadar su ile 20 dakika haşlayın. Soğanı küp doğrayın. Zeytinyağında soğanı pembeleşene kadar soteleyin. Yarı pişmiş mercimeği, haşlama suyuyla birlikte soğana ekleyip kaynatın. Unu, 1 çay bardağı su ile yoğurup hamur elde edin. Hamuru merdaneyle açın. İlk önce iki parmak eninde şeritler kesin. Daha sonra bu şeritleri kareler halinde kesin. Tencerede kaynayan mercimeğe
    hamuru ilave edin. Tereyağında biber salçasını ve naneyi yakın. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...