Isırgan Otlu Ege Çorbası Tarifi
Hem ısırganın faydalarından yararlanacağınız hem de kışın soğuk havalarda keyifle tüketebileceğiniz ısırgan otlu ege çorbasının zevkini çıkaracağız. Peki ısırgan otlu ege çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıyılmış ısırgan otu ve arpacık soğanları yapışmaz yüzeyli bir tencereye alıp soteleyin. Sebze suyu ekleyip, 10 dakika kaynatın. Karışımı blenderden geçirip yeniden tencereye alın ve 10 dakika daha kaynatın. Zeytinyağı, tereyağı, ardından krema ekleyip, karıştırarak ocaktan alın. Ayrı bir yerde karidesleri haşlayın. Çorbayı servis tabaklarına pay edin. Üzerlerine karides yerleştirin. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL